onsdag 23 mars 2011

Dagen som blev helt annorlunda

Hej alla,

hoppas att ni har det bra? Enligt säkra kontakter på hemmaplan vet vi att våren har kommit till Blekinge? Härligt! Visst har vi längtat länge nu efter fina krokusar, fågelkvitter, mysfika på altanen och dra in vårluft genom näsan?

I Gaborone har det varit hett idag- mitt på dagen kändes det som om kupan skulle koka över.

Idag är dagen som blev helt annorlunda! Vi var laddade till öronsnibbarna för ett besök på landsbygden med 2 lärare från universitetet. Vi var pålästa och väskan var packad. Men så sent igår kväll kom ett samtal om att resan tyvärr var tvungen att ställas in. Så klart blev vi besvikna, men ibland blir det inte som man tänkt sig.
Så idag har vi arbetat hemifrån hotellet hela dagen. Eller nja, när hettan gjorde våra kupor helt knasiga tog vi en taxi till vår favoritrestaurang (åt lunch där i lördags) för att få lite mat. Efter att ha ätit kyckling och ris flera dagar i rad kände vi att det var dags för något annat. Vi till och med lyxade till det med en "riktig" kaffe latte efter maten. Mums!

Svenska flaggor hänger fortfarande uppe i varje gatuhörn- det är en märklig känsla faktiskt att se så många svenska flaggor i Botswana. Kungen åt lunch på hotellet granne med oss idag. Gator och hotell var barrikaderade med stridsvagnar och militär. Det kändes inte läge att försöka ta sig förbi och ta sig en titt.

I eftermiddags jobbade vi vidare från hotellet. Vi avslutade dagen med flera svanhopp ner i poolen för att svalka oss en aning.

Ha en bra kväll! Vi hörs imorgon!

//Lina och Christel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar