tisdag 22 mars 2011

Ett steg före kungen hela dagen...

Dumela alla,

idag har vi varit ett steg före kungen hela dagen (eller lite skämtsamt skulle man ju kunna säga att vi var FörE Sverige- i tiden...)

På förmiddagen var vi och besökte SOS barnbyar i byn Tlokweng (nära Gaborone). Ett mycket spännande besök med fin rundvandring. Barnen och personal var uppspelta för finbesöket av svenska kungen några timmar efter vårt besök, men vi fick vara med i förberedelserna i alla fall. Kungen skulle få se ett fint uppträdande av barnen som de övade intensivt på när vi var på plats. Efter vårt besök på SOS barnbyar var det dags för sightseeing i Gaborone: vi kikade på departementen, stadshus och monument. Vi avslutade vår sightseeing med ett besök i Sweden house i Gaborone. Trots att kungen var på ingång så välkomnades vi med öppna armar in i Sweden house. Folket i Botswana är verkligen gästvänliga och trevliga!
Vår sightseeing avslutades med fika hemma hos läraren som så snällt varit vår guide idag. Mycket trevligt!

Efter studiebesök och sightseeing körde vi hemåt hotellet igen på huvudgatan där svenska kungen med följe skulle köra strax efter oss. Längst hela gatan hängde svenska flaggor i lyktstolparna. För en sekund låtsades vi att de var upphängda för vår skull...

I eftermiddag har vi arbetat från vår uteplats- vi har filat på enkätinstrument, svarat på mail och gjort upp vidare forskningsstudier. En effektiv eftermiddag helt enkelt! Ägarinnan av hotellet vi bor på kom upp med dagens tidning där vi kunde läsa om hur välkommen svenska kungen var till Botswana.

Efter jobbet väntade ett härligt dopp i poolen... för idag har det varit väldigt varmt och soligt! Härligt!
Nu väntar middag! Mums!

Ha en bra kväll!

/Lina och Christel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar